Välkommen till Köket här på Gärdesskolorna!

Gärdesskolorna är idag en enhet av tre skolor

Gärdesskolan,  Hjorthagensskola och Olausperti skola. På Gärdesskolan lagas all mat som sedan skickas till Olaus petri och Hjorthagensskola.

Vi följer skollagen och livsmedelsverkets  rekomendationer vad det gäller maträtterna och salladsbuffén.

Matsedeln består av tre rätter  en huvudrätt en vegetarisk och en soppa varje dag samt salladsbuffe .

Varje onsdag serveras frukt i matsalen.

Vi arbetar med att säkerställa stadens mål vad det gäller ekologisk mat (målet är 25% 2015) och säker mat genom att all personal gått rätt utbildningar när  det gäller specialkost, vegetarisk mat , näringslära  och  hygienutbildningar (haccp)

Allergi och specialkost ska lämnas in inför varje läsår till skolsköterskan som sedan kontaktar köket , även dessa som lämnat intyg förut.

Matråd har vi på skolan två gånger på höstterminen och tre gånger på vårterminen där har eleverna möjlighet att framföra önskemål om maträtter och matsal.

Genom dessa råd har vi arbetat fram elevens val en gång i månaden.

Varje år så serveras nobellunch, jullunch och påsklunch samt en vårbalsmiddag som avslutning för åk 9

Vid frågor så kontakta mig.

Cennet Svahn

Kökschef