Verksamhetsbesök Anders Ygeman

Den 28 november gjorde inrikesminister Anders Ygeman ett skolbesök tillsammans med lokala företrädare på Gärdesskolan med syftet att som ny ordförande i Socialdemokraterna Stockholm besöka verksamheter i kommun och landsting. Syftet med skolbesöket på Gärdesskolan var att diskutera skolans höga meritvärde samt de höjda resultaten på NP åk 3,6 och 9 tillsammans med Elevrådet åk 7-9 samt några lärare. Ygeman ville veta det bästa med Gärdesskolan som enligt elevrådet är skolans lärare och trygga miljö samt det sämsta med skolan; obehöriga vikarier. Elevrådet fick även fritt ställa frågor så många frågor rörde polisens omorganisation samt kustbevakningens insats i Medelhavet. Besöket avslutades med att Ygeman hälsade på sin gamla klasslärare Christer Ekdahl under en matematiklektion.

Övriga deltagare var Birgit Marklund Beijer, vice ordförande i Stadsdelsnämnden samt Stian Raneke, ledamot i Sdn samt ordförande i Östermalms områdesorganisation.