Information angående skolvalet HT2020

Det är många sökande till de kommunala skolorna på Östermalm i år. Det medför att vårdnadshavare inte är garanterad någon av de skolor man valt i sin ansökan.

Alla barn på Östermalm är dock skolpliktsplacerade vilket innebär att alla barn är placerade vid en kommunal skola.

Den 25 mars får alla vårdnadshavare besked om skolplacering och senast den 7 april måste man som vårdnadshavare tacka ja till platsen. Tänk på att tacka ja även om det inte är ditt förstahandsval förutsatt att du inte ha fått plats på en fristående skola.

Efter den 7 april ser skolorna hur många som tackat ja till sina skolplatser och då också hur många fler som kan antas till respektive skola.

Mellan den 8 - 17 april är den period då man kan ansöka av byte av plats vid en skola. Byte sker via blankett som lämnas till den skola man önskar byta plats till.

Den 21 april gör Östermalmsskolorna en ny placering av de elever som ansökt i perioden mellan 8 - 17 april och denna placering görs utifrån den relativa närhetsprincipen, se bifogad länk för ytterligare information: https://grundskola.stockholm/sok-skola/avstand-mellan-hem-och-skola/

Ladda ner Byte av skola blanketten här

Besked om plats får ni per mail senast den 23 april.

För frågor gällande skolvalet, maila till biträdande rektorerna på Gärdesskolorna,

Agneta Gerdbo agneta.gerdbo@edu.stockholm.se  eller Jan Buchar jan.buchar@edu.stockholm.se